петак, 24. октобар 2014.

"Жртвоваћемо се кад и министри"

Београд, 24.10.2014. (Српски недељник)- Синдикат просветних радника “Независност“ навео је да су просветни радници спремни за патриотску жртву, ако то ураде чланови Владе и Скупштине.

Просветни радници су упутили писмо премијеру Александру Вучићу и министру финансија Душану Вујовићу, уз негодовање због најаве смањења зарада.

"Као хуманистички интелектуалци спремни смо да патриотску жртву претпоставимо конформизму у властитом животу", истиче се у писму и наводи да је услов за тако нешто да буду "вођени личним примером" чланова владе и Народне скупштине.

У синдикату истичу и да ће бити поносни на земљу у којој запослени у државној управи, локалној самоуправи, агенцијама и заводима, деле судбину просветних радника и живе са 39.000 динара месечно.

У писму упућеном и посланичким групама и медијма, Грански синдикат просвете "Независност" захтева од министра Вујовића да јавно саопшти који су то модели допунске зараде за просветне раднике, у складу са важећом законском регулативом.

"Или можда треба да искорачимо у област у којој важе неки други закони", упитао је у писму председник синдиката Томислав Живановић.

Српски недељник

Нема коментара:

Постави коментар