недеља, 28. децембар 2014.

Претучен председник општинског одбора ДС-а у Мионици

БЕОГРАД - Преседница Скупштине Србије Маја Гојковић одредила је петоминутну паузу у раду парламента пошто није дозволила шефу демократа Бориславу Стефановићу да говори о догађајима у Мионици, с обзиром да су локални избору у том месту.

Стефановић је рекао да је управо добио информацију да је претучен кандидат ДС за председника општине Милан Гавриловић и затражио прекид седнице, на шта је прво реаговао Игор Бечић који је у том тренутку председавао седницом истакавши да догађања у Мионици немају никакве везе са заседањем.
“Не можете да злоупотребљавате повреду пословника, нема везе заседање са догађањима у Мионици, за то постоје истражни и други органи”, рекао је Бечић, а Гојковићева, која је преузела председавање упозорила је да ће прекинути седницу уколико се буде говорило “о томе што је Стефановић изрекао”.

“Мораћу да тражим прекид преноса, јер не можемо да говоримо о темама које нису на дневном реду. Не смемо да коментаришемо у изборном дану и ви то добро знате”, рекла је она Стефановићу, не уважавајући мишљење шефа демократа да је то проблем “који онемогућава рад скупштине”.

Гојковићева је прекинула рад и обавестила посланике да неме ни директног преноса скупштине и да ће заседање бити емитовано одложено, као што се то и раније практиковало.
Како сазнаје Српски недељник Гавриловића је претукла група младића која је џипом дошла у Мионицу. Претпоставља се да се ради о активистима Српске напредне странке.