четвртак, 14. април 2016.

Уједињени можемо све

Ближе се избори који имају само један циљ: да Вучићу обезбеде апсолутну власт на свим нивоима, од кућних савета до републичког нивоа. Истраживања, спинована или не, кажу да је актуелни премијер близу тог циља. Доста људи које знам се пита: Ко бре гласа за Вучића кад је претходних година уништио мање-више све чега се дотакао? Не бих овде анализирао како је дошло до свега тога, откуд једна таква личност уопште на месту првог човека владе и најмоћнијег човека у Србији. Осврнуо бих се на све оне који ће изаћи на изборе и тог, по много чему важног дана, свој глас дати некоме. Зато драги моји суграђани, сународници, земљаци, добро размислите о ономе што ћу написати и свој глас после тога слободно, без гриже савести, поклоните дотичном.
Студент сте? Размислите мало о својој будућности, запитајте се зашто уопште учите кад можете да купите диплому као нпр. Небојша Стефановић или Томислав Николић и постанете врло важни људи у овој земљи. Немате новца? Па јесте, они имају, ви немате, па морате да учите, идете на предавања, радите семинарске и друге радове, излазите на испите и самим тим је поштено да они заузимају високе државне функције, а ви место на бироу за незапослене. Да бар имате неког важног рођака као Кркобабић јуниор који одмах после студија ускочи у фотељу, као скројену за њега. Можете и да се учланите у СНС, мало лепите плакате, ботујете по нету, па једног дана, можда добијете неко место у државној служби. То су вам опције, а ваше је да одлучите која од ових могућности вам је најпривлачнија.
Родитељ? Сетите се како сте гајили дете, колико сте се, у оваквој земљи, жртвовали да га изведете на прави пут, улагали у његово васпитање и школовање. Кад се свега тога сетите, запитајте се да ли ваша деца вреде мање од наведених: Стефановића, Кркобабића и гомиле сличних СНС кадрова! Ако мислите да су ваша деца глупља, лошија од њих и да зато треба да им служе, знате шта вам је чинити. Не оклевајте, заокружите тај број један на гласачком листићу и чврсто пригрлите светлу будућност!
Немате решено стамбено питање: Па то је само зато што нисте вредни и поштени као премијер који је добио стан од државе док су нечија деца гинула на Косову. Успут, он је тих година, обећавао да ће ићи да брани Косово пушком, али вероватно није стигао јер је био заузет усељавањем у нови стан. Знате и сами каква гужва настане  код усељења. Не знате јер немате свој стан? Ништа онда, сигурно ћете га имати за две до две и по године.
Пензионер сте? Па да ли је могуће да се двоумите? Зар постоји бољи избор од човека који вам је, пред изборе,  обећао да неће икоме допустити да смањи пензије, а потом их, одмах по доласку на власт, смањио? Обећао је да ће убудуће само расти. Мислим да му треба веровати, уосталом, он лаже само кад зине. 
Можда сте неком срећом радник? Онда обавезно треба свој глас да поверите  човеку који нема дана радног стажа ван политике. Пошто све зна, објасниће вам да мало радите и не умете ништа да направите. Сељацима је већ поручио да не знају ни свињу да узгоје, па зато треба продати земљу његовим пријатељима Арапима и Немцима који су, ето напреднији и бољи од нас.

Да не ширим причу даље, укратко, ако мислите да сте безвредни гмаз који воли да га лажу и понижавају, желите да будете слуге преварантима са лажним дипломама и карактерима, знате шта вам је чинити 24. априла.  Позовите и своје пријатеље, рођаке, све оне који ће наредних година отплаћивати дугове које је ова влада направила ( Србије никад није била задуженија у историји) и гласајте за број један. Уједињени можемо све, зар не?  

Нема коментара:

Постави коментар